Paris-Brest
ya da büyük tek bir halka olarak yapılabilir.
O kadar hafif ve lezzetli ki bir kez tadına
baktığınızda ikinci bir tane daha yemek istiyeceksiniz.
Tarihçesi: Paris-brest adından da anlaşılacağı üzere
bir Fransız tarifi,
ilk defa 1891 yılında Paris-Brest arasında
düzenlenen bisiklet yarışının
parkuru üzerinde dükkanı olan
bir pastacı tarafından pişirilmiş.
Pastaları hazırlarken bisiklet tekerleğine
benzeyen eklerler yapmayı hayal etmiş.
Insanların böyle yaratıcı olmaları çok güzel.
Paris-Brest
Hamuru için :
150 g un
100 g tereyağ
125 ml süt
125 ml su
4 yumurta
5 g tuz
1 çorba kasığı pudra şekeri
1 kase badem(efile)
1 yumurta üstü için
Kreması için (krem muslin):
500 ml süt
130 g seker
60 g nişasta
4 yumurta
250 g tereyağ
140 g pralin
Pralin için malzeme:
125 g badem
125 g fındık
160 g seker
50 ml su
Yorumlar
Yorum Gönder