Mutfakta Hayatı Kolaylaştıran 14 Pratik Bilgi

Mutfakta Hayatı Kolaylaştıran 14 Pratik Bilgi:




1. Pastalarınızı, dondurmalarınızı çikolata 
ile süslemek isterseniz,çikolatayı "sebze 
soyucu" ile rendeleyiniz.



2. Tatlı yaparken süt kaynatmanız gerekiyorsa,
sütün dibi tutmasın diye, kullanacağınız 
malzemedeki şekerden iki kasık şekeri sütün 
içine koyun, dibini tutmaz.



3. Kek malzemelerini karıştırmadan önce kaşığı 
süte batırırsanız, hamur yapışmaz.




4. Ağzı dar şişeleri temizlemek için su ve 
deterjanla birlikte bir kaşık pirinç 
ekleyip karıştırın.



5. Dondurma servisi yaparken kaşığınızı ılık 
suya batırın tüm toplar için, 
kaşığa yapışmadığını göreceksiniz.



6. Bıçak ve çatallarınız paslandıysa,
yarım kuru soğan üzerine pudra şekeri serpin 
ve bununla ovun, pas lekesinden eser kalmayacak.



7. Hamur yoğurduktan sonra, mutfak tezgahını
temizlemek için biraz tuz serpip nemli 
bezle silin.



8. Bisküvilerinizi ve kurabiyelerinizi
sakladığınız kutuya bir kaç adet kesme 
şeker koymak tazeliklerini uzun süre koruyacaktır.



9. Kurumuş ve bayatlamış olan ekmeklerinizi 
suda ıslatıp fırında 10-15 dk tekrar pişirin,
tazelendiğini göreceksiniz.



10.Kahve kavanozuna bir tane 
kesme şeker koyup saklarsanız bayatlamaz.



11.Yumurtaların sivri tarafı aşağı gelecek 
şekilde kapalı bir kutuda saklarsanız,
tazeliğini daha uzun süre koruyacaktır.



12.Yumurtanın çatlak olan yerine limon suyu
sürüp yumurtayı saklayabilirsiniz.



13.Haşladığınız yumurtaların suyunu dökmeyin,
soğuduktan sonra çiçekleri sulamak için kullanın.
İçindeki mineraller son derece faydalıdır.



14.Unun içine defne yaprağı koyarsanız, 
böceklenmesini engellemiş olursunuz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

"Forêt Noire" Fransız Pastası deneyin derim!..

Havuçlu kek

Tahinli Kurabiye / Cookies Tahini