Balıklarınızın lezzetini iki kat daha artıracak güzel bir sos "Beyaz tereyağ"

            "Beurre blanc" yani Türkçesi "Beyaz tereyağ"


Balıklarınızın lezzetini iki kat daha artıracak güzel bir sos yapmak ister misiniz, eğer cevabınız  evet ise "beurre blanc" yani Türkçesi "beyaz tereyağ" mutlaka denemelisiniz. 








Gerekli malzemeler

.Bir baş soğan
.3 çorba kaşığı 
şarap sirkesi
.200 gr küp halinde 
kesilmiş buz dolabından 
yeni çıkmış tereyağ









Yapılışı
İlk önce bir tencereye soğanları ve
sirkeyi koyup pişirmeye başlıyoruz.
Sirke buharlaşınca yavaş yavaş tereyağını
ekliyoruz. Dikkat edilmesi gereken nokta 
tereyağ kaynatılmayacak yani bir küp erirken 
bir diğeri eklenecek, tüm tereyağlar 
bitinceye kadar bu işlem tekrar ediliyor.
Daha sonra tel bir süzgeçten geçirip
servis tabağına alıyor ve balıklarımızla servis ediyoruz.


Afiyet olsun.


Detaylı video anlatımı aşağıdaki linktedir : 









Bu blogdaki popüler yayınlar

"Forêt Noire" Fransız Pastası deneyin derim!..

Havuçlu kek

Tahinli Kurabiye / Cookies Tahini