Pastane Açması Tarifi

                     Pastane Açması Tarifi



                  Bana destek olmak isterseniz 
                 "Abone olmayı" ve "Beğen" butonunu unutmayın.
                  Teşekkür ederim


Merhabalar,
Tel tel ayrılan, yumuşacık, 
nefis bir açma tarifi... 
Hafta sonu Bile Sizi Erkenden Uyandıracak,
Kahvaltı sofrasında, 
dumanı üstüne yumuşacık açma kim sevmez ki. 

Malzemeler:

  • 1 bardak süt(ılık)
  • 1 bardak su (ılık)
  • 1 bardak zeytin yağ
  • 1/2 bardak şeker
  • 1/2 yaş maya yada bir paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı ucunda tuz 
  • 6(yaklaşık) bardak un ilk dört bardaktan sonra yavaş yavaş ekliyoruz
  • 1 yumurta sarısı üzeri için
  • yumurta sarısına bir çay kaşığı şeker ve yağ ekleyip çırpıyoruz.


Yapılışı:

ilk önce bir kaba süt, su, yağ ve 
mayayı koyuyoruz, mayanın kabarması 
için bir beş on dakika bırakıyoruz.
Daha sonra ununu ekliyoruz ilk dört bardağı 
ekledikten sonra iki bardağı 
yavaş yavaş ekleyelim, çünkü her unun sıvı 
alması farklıdır. Ben burada 6 bardak 
unun hepsini kullandım ama unumu 
değiştirince bu miktar değişiyor. 
Yumuşak bir hamur elde edelim ve 
bir saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Hamurumuz kabardıktan sonra 
16-18 tane beze yapıyoruz.
Bezeleri ikiye bölerek 30cm
uzunluğunda sucuklar yapın ve
bir ucundan birleştirip saç örgüsü 
gibi dolayıp her iki ucunu birleştirin.
Yağlı kağıt serili tepsinize dizin,
üzerilerine yumurta sarısını
(yağ ve şeker ile çırpılmış) sürün, 
en son üzerilerine susam, haşhaş veya 
çörek otu ile süsleyip bir 15 
dakika daha dinlendirin.
Bu arada fırını 180°C ısıtın,
açmalarınızı sıcak fırında üstleri
kızarıncaya kadar(15-20 dakika) pişirin.

AFİYET OLSUN! 😍🍀🌸





Bu blogdaki popüler yayınlar

"Forêt Noire" Fransız Pastası deneyin derim!..

Havuçlu kek

Tahinli Kurabiye / Cookies Tahini