Nohutla Yoğurt Mayalama
Nohutla Yoğurt Mayalama
"Yoğurdun ilk olarak kimlerce ve nasıl üretildiği üzerine kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Tarihsel anlamda ise 6000 yıldır yoğurt üretilip tüketildiği tahmin edilmektedir. Yüksek kalsiyum oranı, riboflavin (B2), kobalamin (B12), piridoksin (B6) gibi vitaminler ve protein içermesi nedeniyle dünyada tüketimi en yaygın ve besleyici gıda maddelerindendir. Vikipedia dan alıntıdır".
Evde sağlıklı yoğurt mayası yapmak için bir çok yöntem vardır, bunlardan biri de size tarifini vereceğim "Nohut mayası" dır.
Organik beslenmeye dikkat ediyor ve marketlerden aldığınız yoğurtların sağlıklı olmadığını düşünüyorsanız, "pridoksin(B6)" vitamininin zengin olduğu nohut mayasını deneyebilirsiniz. Bu mayalama işlemi için kesinlikle marketlerde satılan sütlerle yapmaya çalışmayın olmuyor, doğal çiğ süt kullanmalısınız.
Nohutla yoğurt mayalamak çok kolay olmasına rağmen sabır isteyen bir iş, bir defa mayalamakla bitmiyor işimiz, bildiğimi…
"Yoğurdun ilk olarak kimlerce ve nasıl üretildiği üzerine kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Tarihsel anlamda ise 6000 yıldır yoğurt üretilip tüketildiği tahmin edilmektedir. Yüksek kalsiyum oranı, riboflavin (B2), kobalamin (B12), piridoksin (B6) gibi vitaminler ve protein içermesi nedeniyle dünyada tüketimi en yaygın ve besleyici gıda maddelerindendir. Vikipedia dan alıntıdır".
Evde sağlıklı yoğurt mayası yapmak için bir çok yöntem vardır, bunlardan biri de size tarifini vereceğim "Nohut mayası" dır.
Organik beslenmeye dikkat ediyor ve marketlerden aldığınız yoğurtların sağlıklı olmadığını düşünüyorsanız, "pridoksin(B6)" vitamininin zengin olduğu nohut mayasını deneyebilirsiniz. Bu mayalama işlemi için kesinlikle marketlerde satılan sütlerle yapmaya çalışmayın olmuyor, doğal çiğ süt kullanmalısınız.
Nohutla yoğurt mayalamak çok kolay olmasına rağmen sabır isteyen bir iş, bir defa mayalamakla bitmiyor işimiz, bildiğimi…
Yorumlar
Yorum Gönder