"Forêt Noire" Fransız Pastası deneyin derim!..

                                 


Forêt-noire
                                                                               


"Forêt noire" bir kaç saat mutfakta hazırlama, pişirme ve süsleyip dolaba konularak sabırsızlıkla beklenen saatler👀 ve sonunda kavuşma anı merak, acaba güzel olmuş mu, servis yaptığın kişi "ımmm güzel olmuş" diyecek mi? Kaygı ve merakla karşındaki kişiye bakıp beklemek.... 😕 Sonunda "ımmm eline sağlık" dendiğini duymak mutlulukların en güzellerinden diyebilirim...😀😄😉Hazır pastalardan farkı  yok deneyin derim. Eğer sizde sevdiklerinizle bu güzel mutluluğu paylaşmak isterseniz hadi hemen mutfağa! 😊😉


Malzemeler

  • Keki için
  • 125gr şeker
  •  80gr un 
  • 45gr kakao 
  • 5 yumurta
Krem şanti
  •  600ml krema 
  • 60gr şeker 
  • 1 tatlı kaşığı vanilya 
Pasta kreması
  • 250ml süt 
  • 6gr vanilya 
  • yaklaşık 4.5 yumurta sarısı(40gr) 
  • 42gr şeker 
  • 12gr nişasta 
  • 10gr un 
  • 4gr jelatin 
  • 20gr tereyağ
Dekorasyon
  • bir kutu vişne (475gr lik konserve yada taze ama suyu da gerekli)
  • rendelenmiş çikolata 
Yapılışı

Ilk önce keki hazırlanır bir gün önceden yapılıp bekletilirse daha iyi. Yumurtaları  şekerle bir 
kapta çırp (en az 8-10dk) yumurtalar köpürüp iki katı olacak, daha sonra yumurta şeker karışımını söndürmeden yavaş  yavaş  kakao ve unu ekle, arzuya göre yalnız derin olacak kare yada yuvarlak bir kek kalıbına koyup 180°c sıcaklıktaki fırında 25dk kadar pişiriyorsun.

Pasta Kremasının Yapılışı

Vanilya ve sütü ocakta kaynat (şekerin birazını sütün içine  dök ama hiç karıştırma tencere dibini tutmaz😉) bir başka kapta yumurta sarılarını şekerle çırp. çırpma işlemi bitince kuru malzemeleri ekle, süt kaynama noktasına gelince birazını yumurta karışımına ekle karıştır, kalan  sütü de ekle ve ocağa tekrar al, koyulaşıncaya kadar pişir, kaynadıktan sonra iki dakika daha enerjik bir şekilde karıştırarak pişirmeye devam et. bu işlemleri yaparken jelatinini soğuk suda beklet. kremayı ocaktan indirir indirmez soğuk tereyağı ekle, karıştır. en son  jelatini ekle ve kremayı soğuk bir kaba al üzerini film ile ört, film kremayla temas edecek. soğuduktan sonra buz dolabında en az iki saat bekleyecek. bütün işlemler bitince yani kullanmadan önce mikserle iyicene çırp.

Krem Şanti Yapılışı

Krema buz dolabından çıkmış olmalı, ilk önce iki dakika kadar çırp ve şekerini ilave et, çırpmaya devam et şanti oluncaya kadar ;) 

Pastanın Birleştirilmesi

Pasta kremasına yavaş yavaş krem şantiyi ekle ikisinin karışımından güzel bir krema elde edeceksin. keki üçe böl, ilk katını servis tabağına al ve vişne suyu ile ıslat(vişne suyuna biraz likör ekleyebilirsin, vişne likörü varsa daha iyi olur) ıslattıktan sonra yukarıda yaptığın karışımı(pasta kreması) sür 1cm kalınlığında üzerine vişneleri yerleştir ve tekrar biraz daha kremadan ekle ve ikinci kati ekle aynı işlemleri tekrarla. en son katı kalan kremayla kapladıktan sonra (süs için biraz ayırmayı unutmayın) rendelenmiş çikolatayla her tarafını kapla ve arzuna göre süsle.. 

AFIYET OLSUN......

Elimden geldiğince anlatım, yapmak isteyenlere kolay gelsin.😊 Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiğince cevaplarım 😚☕🍩🍰

Yorum ve deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum😊

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzmir'in meşhur, kahvaltının olmazsa olmaz BOYOZ u

Nohutla Yoğurt Mayalama

Havuçlu kek