Evde Kolay ve Yorulmadan Ekmek Yapımı


Evde Kolay Ekmek Yapımı

                                                               
                                

Misler gibi kokan, içine koyduğunuz malzemeleri bildiğiniz sağlıklı bir ekmek yapmak istemez misiniz? Eğer cevabınız evet ise iste tam yerindesiniz!

Malzemeler


  • 600 gr un
  • 450 ml ılık su (doğal maya kullanırsanız 400 ml su)
  • 15 gr tuz
  • 1/2 paket yas maya (doğal maya kullanıyorsanız toplamı 250gr olacak, kuru maya kullanıyorsanız 1 paket kuru maya)
Gerekli olan mutfak aletleri :


  • Döküm tencere
  • Tahta kasık
  • Karıştırma kabı
Yapılısı


  • Ilk önce karıştırma kabına un ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz
  • Mayayı suda erittikten sonra un ve tuz karışımına ekle, geri kalan tüm suyu ekle ve tahta kasıkla un kalmayacak şekilde karıştır, üzerine nemli bir bez ört, en az bir saat kabarıncaya kadar dinlendir.
  • Bir saat sonra kabaran hamurunu unlanmış olduğun tezgaha dök. Dört kenarından dikkatlice(ellerinle) çek ve mektup zarfı gibi kapat. Ellerini unla ve hamuru döndüre döndüre yuvarla iki dakika kadar. Pişirme kağıdının üzerine al ve yine üzerine nemli bez ört ve bir saat dinlendir. 
  • Hamur dinlenirken döküm tencereni boş ve kapaklı olarak 250°C sıcaklıkta olan fırında ısıt.
  • Hamurun dinlenince fırındaki döküm tencereni çıkart dinlenmiş hamurunu içine koy, jilet veya mutfak makasıyla hamurun üzerine kesikler yap, kapağını kapat ve döküm tencereni hemen 250°C olan fırına ver 30dk kapaklı pişir. 30 dakikadan sonra kapağını aç ve yeniden en az 10dk-15dk olmak üzere zevkine göre pişir. Az pişmiş yada çıtır pişmiş bu sizin zevkinize kalmış bir arzu.
Afiyet Olsun.

Herhangi bir konuda bilgi almak isterseniz memnuniyetle cevap veririm..

Yorum ve deneyimlerinizi paylaşırsanız mutlu olurum😊



                           


                          

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nohutla Yoğurt Mayalama

Havuçlu kek